Menu Sluiten
Saskia Laroo

Saskia Laroo

Trumpets Around The World
Laroo Records

Ze is trots op haar bijnaam ‘Lady Miles’, en in het openingsstuk From Scratch laat Saskia Laroo (alweer 40 jaar bezig als uitvoerend musicus) horen waarom. Een gestopte trompet die soms griezelig lijkt op die van de Amerikaanse trompettist, maar nu gedrapeerd boven een hoekige beat uit een boxje (‘drum programming’) met een bijdrage van rapper Tang Sauce daar overheen. Er is nog een ode aan een grote Amerikaanse trompettist, namelijk wijlen Roy Hargrove, in Groovin’ Hard (Song for Roy), waarin Laroo de demper even heeft weggelegd. Leuk is het om-en-ommetje met tenorist Alexander Beets in dit stuk. Een ander duet is te horen in Bring It Back, waarin trombonist Joe ‘Defunkt’Bowie gast is. Het album is voornamelijk in de studio van Laroo opgenomen, behalve een aantal toevoegingen, waarvan er een op locatie in Bujumbura werd vastgelegd.Partner Warren Byrd (voc, keyboards en synth) heeft een markante rol in veel nummers.
Coen de Jonge

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »