Menu Sluiten
Pietre

Pietre

first time (a)live.
Eigen beheer
Jazz/Impro
Pietre is het nieuwste project van contrabassist Alessandro Fongaro die luisteraars naar Koeniverse 3, Kika Sprangers, Sun Mi Hong en Robert Koemans trio zal zijn opgevallen om zijn stevige toon en puls die ook bij hogere tempi niet aan expressiviteit inboet. Pietre is een kwartet met Nicolò Ricci (tenorsax), Jeese Schilderink (tenor- en baritonsaxofoon) en Sun Mi Hong (drums) dat met puur akoestische middelen een compact mengsel van jazz, impro en postpunk speelt. De toon is speels en aan de donkere kant met grote vrijheid voor de bas en de net niet te strakke drums. Die vrijheid geeft de melodieuze thema’s van Fongaro die soms aan Ornette Coleman doen denken een bijzonder gevoel van urgentie. Het album bestaat uit liveopnamen waarbij het streven naar perfectie minder belangrijk was dan de levendigheid van de muziek. Een mooi bewijs van Fongaro’s kunnen is het korte Interlude.
Ken Vos

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »