Menu Sluiten
Michel Reis

Michel Reis

Short Stories
CamJazz/Stilletto
Piano solo
De kunst van het korte verhaal. De Luxemburgse pianist Michel Reis (1982) wil met zijn achtste album wijzen op zijn vermogen om muzikale verhalen te vertellen in het bestek van enkele minuten. Volgens Brian Morton, de auteur van de liner notes, kan jazz soms ook de vorm van een monoloog aannemen, en Reis vertelt zijn veertien verhalen op dit album op een beeldende en veelkleurige manier. De pianist studeerde in Berklee en aan het New England Conservatory en deed daarnaast ervaring op bij mensen als Joe Lovano, Danilo Perez en Dave Holland. Toch komt hij het best tot bloei als solo-artiest, in stukken als Sunae II, Gratitude en Gravity and Lightness. Hij werkt veel met langzame tempo’s, durft stiltes in te lassen en laat de verbeelding spreken met subtiele kleuring en dynamische variaties. Een reeks kleine en meestal dromerige filmpjes, zo kun je dit album ook tot je nemen.
Coen de Jonge

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »