Menu Sluiten
Kali Uchis

Kali Uchis

Sin Miedo (Del Amor Y Otros Demonios)
EMI/Interscope
R&B
Sin Miedo (Del Amor Y Otros Demonios) (Zonder angst voor liefde of andere demonen) is het eerste Spaanstalige album van de Colombiaans-Amerikaanse r&b-zangeres Kali Uchis. Met het ogenschijnlijk traditionelere geluid grijpt ze terug naar haar muzikale roots. Dat wil niet zeggen dat Sin Miedo een retroplaat is, of zelfs latin (de Spaanse taal valt eigenlijk nauwelijks op). Zoals altijd is progressieve hiphop en de momenteel hippe elektronische soul prominent aanwezig. Maar anders dan op voorganger Isolation, waarmee ze in 2018 doorbrak (een welhaast profetische titel in 2020, maar dat terzijde), is Sin Miedo als album meer een eenheid. Door het meer ingetogen geluid wordt het accent gelegd op Kali’s kwaliteiten als zangeres. Haar ijle doch emotionele vertolking van Que Te Pedi is beeldschoon, en doet denken aan de Braziliaanse Tropicalia-koningin Gal Costa in haar hoogtijdagen.
Peter Schong

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »