Menu Sluiten
Julian Lage

Julian Lage

Squint
Blue Note Records
Jazz
Na drie albums voor Mack Avenue brengt gitarist Julian Lage zijn nieuwste uit bij Blue Note. De bezetting is dezelfde als op voorganger Love Hurts met bassist Jorge Roeder en drummer Dave King. Terwijl die plaat voornamelijk uit covers bestond, bevat Squint eigen composities. Een vooruitgang, omdat Lage behalve een voortreffelijk gitarist ook een uitstekend componist is, met talent voor pakkende songs. De elf voornamelijk korte nummers beslaan in totaal drie kwartier en zijn complex en toegankelijk tegelijk. Rock en blues zijn belangrijke invloeden. Roeder en King zorgen voor losse grooves onder Lages geraffineerde spel. De solo’s zijn beknopt en er wordt gezorgd voor precies voldoende scherpe accenten. Meteen al op het solo openingsstuk Etude laat Lage zijn meesterschap horen, om vervolgens naar nog grotere hoogten te stijgen. Een subtiel album met grote zeggingskracht.
Mathijs van den Berg

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »