Menu Sluiten
José Roberto Bertrami

José Roberto Bertrami

Os Tatuís / José Roberto Trio
Far Out Recordings
Jazz/latin
José Roberto Bertrami maakte in de jaren 70 en 80 furore als toetsenist van de fameuze Braziliaanse jazzrockformatie Azymuth. Maar in 1965 was jazzrock toekomstmuziek en was de 19-jarige ‘Zé’ Roberto nog ‘gewoon’ pianist. Op zijn debuutalbum Os Tatuís (vernoemd naar de buitenwijk Tatuí waar hij opgroeide) werkte hij samen met zijn broer Claudio (eveneens een vermaard muzikant) op contrabas. Aangevuld met orgel en blazers bevat dit album typische sambajazz van die tijd, met mooie uitvoeringen van bossa nova-standards van onder meer António Carlos Jobim. Een jaar later keerde Bertrami terug in de studio als trio (met opnieuw Claudio op bas). De uitgeklede band legt het accent op José’s virtuoze pianospel, maar de muziek beklijft minder. De twee heruitgebrachte albums zijn vooral interessant als historische momentopname van een talent dat in het volgende decennium toonaangevend zou worden, maar zijn toon nog niet had gevonden.
Peter Schong

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »