Menu Sluiten
Joan As Police Woman/Tony Allen/Dave Okumu

Joan As Police Woman/Tony Allen/Dave Okumu

The Solution Is ResCD/Vinyl/tless
PIAS
Worldjazz
Joan Wasser alias Joan As Police Woman blijft verrassen. De veelzijdige zangeres flirtte in het verleden al met soul en jazz, en voegt nu afrobeat toe aan haar repertoire. Die formulering doet geen recht aan The Solution Is Restless. Wasser dook met afrobeat-drummer Tony Allen (een van zijn laatste projecten voor zijn overlijden in 2020) en producer Dave Okumu de studio in voor een jamsessie, waar ze later tien nummers uit destilleerde en er vocalen aan toevoegde. Allen drumt ingetogen, onderkoelde polyritmes, waarop met spaarzame penseelstreken en minimaal kleurgebruik majestueuze landschappen worden geschilderd. Op The Solution Is Restless draait alles om sfeer en onderhuidse spanning die subliem stapje voor stapje wordt opgebouwd, zoals op de hypnotische openingstrack The Barbarian. The Solution Is Restless is een van de beste albums van dit moment.
Peter Schong

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »