Menu Sluiten
Ines Graca

Ines Graca

Origem
Music & Words
Fado
Fadozangeres Inês Graça balanceert in de fado’s op haar debuut Origem (herkomst) tussen die van Coimbra en Lissabon. Zo laat ze zich net als fadozangers uit Coimbra begeleiden door twee bespelers van de Portugese gitaar. Origem is een album waarop ze verschillende traditionele fado’s zingt zoals Amália’s Ai Maria en het door Amália’s componist Alain Oulman geschreven Havemos de ir a Viana. Hier klinkt haar stem wat vlak, terwijl die er weer uitspringt in de prachtige openingstrack Fados das Horas dat heel mooi begint met de Portugese gitaar. Over het algemeen heeft Graça een zachtmoedige stem die niet de voor fado karakteristieke saudade oproept maar de nummers eerder een licht gevoel meegeeft. Bij een fado corrido als Cidade Garrida past die lichtheid heel goed. Dit album maakt nieuwsgierig naar hoe Inês Graça zich de komende jaren tussen de vele vrouwelijke fadista’s van dit moment verder ontwikkelt.
Rik van Boeckel

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »