Menu Sluiten
Ian Carr’s Nucleus

Ian Carr’s Nucleus

Exit 1971
678 Records/Painted Dog
Jazz/Fusion
De Schotse trompettist Ian Carr verliet de geijkte jazzpaden en startte in 1969 zijn Nucleus. Tot 1989 was hij het enige permanente lid. Het Nucleus-geluid was indertijd zeer vernieuwend en hield het midden tussen jazz en rock. De eerste drie albums (Elastic Rock, We’ll Talk About It Later en Solar Plexus, allen op het hippe Vertigo-label) waren zeer succesvol en de groep was een graag geziene gast op Europese jazzfestivals. In 1971 nam de VPRO in Rotterdam een concert van de groep op, en de schatgravers van 678 Records wisten dit onlangs boven water te halen voor vinylrelease. Zeven tracks passeren de revue op vier plaatkanten, met een unieke bezetting, omdat gitarist Chris Spedding werd vervangen door een tweede toetsenist (Hywel Thomas), naast Carl Jenkins. Brian Smith excelleert op sopraansax en fluit naast Carr, terwijl drummer John Marshall en bassist Roy Babbington een avontuurlijke basis fourneren. Tijdloos.
Sjeng Stokkink

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »