Menu Sluiten
I Compani

I Compani

Fellini 100
ICdisc.nl/Toondist
Jazz
Honderd jaar geleden werd Federico Fellini geboren en 35 jaar geleden werd I Compani opgericht. Dat dubbelfestijn werd op 19 januari jongstleden door saxofonist Bo van de Graaf en de zijnen gevierd met een feestconcert in het Nijmeegse theater LUX. Daarna zou dit spektakel herhaald worden in het Bimhuis, maar daar stak corona een stokje voor. Gelukkig is er dit album: een indrukwekkende hoeveelheid musici, zestien mensen plus zangers, dansers en een vj. Het repertoire bestond niet alleen uit werk dat met Fellini is verbonden; zo horen we ook De Sprong O Romantiek Der Hazen van Misha Mengelberg, Jojo Jive van Guus Janssen en de vierdelige revolutionaire suite Maar Nooit Vergeten door Van de Graaf zelf. Daarna volgt Rota’s suite Otto E Mezzo, in een befaamd arrangement van Carla Bley. Kortom, de variatie is uitzinnig.
Coen de Jonge

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »