Menu Sluiten
Hannah Williams & The Affirmations

Hannah Williams & The Affirmations

50 Foot Woman
Record Kicks/Sonic Rendezvous
Soul
Het was een fijne meevaller dat Jay-Z de stem van Hannah Williams samplede en haar zo presenteerde aan een miljoenenpubliek. Al zou de Britse diva met haar verrukkelijke zang en dito podiumpersoonlijkheid het ook zo wel gered hebben. Met haar achtkoppige band, afkomstig uit het van muzikaliteit bruisende Bristol, en Shawn Lee (Amy Winehouse, Lana Del Rey, Alicia Keys) achter de knoppen zou 50 Feet Woman wel eens haar grote doorbraak kunnen markeren. De nummers van bandleider, multi-instrumentalist en voornaamste songschrijver James Graham zitten Williams, meer nog dan op voorganger Late Nights & Heartbreak, als gegoten. De Daptone-associatie is nog wel hoorbaar al inspireerde haar fenomenale stembereik Graham deze keer niet alleen tot smachtende soulballads en uptempo funk, maar ook om het experiment waar zijn kleurrijke thuisstad voor bekend staat meer ruimte te geven. Opzienbarend.
Marcel Haerkens

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »