Menu Sluiten
Hanggai

Hanggai

Hanggai Big Band Brass 2019
Starsing Music/Earth Beat
World Fusion Rock
Met hun achtste album leveren de Chinees-Mongoolse rockers van Hanggai een heel bijzondere plaat af. Meteen al in de eerste track The Swan klinkt het alsof een jazzorkest met een rockband samenspeelt. Voeg daar de Mongoolse keelzang aan toe en er ontstaat een totaal nieuwe sound. Ook in de volgende tracks weerklinkt deze geweldige world fusion rock met ingrediënten uit jazz, soul en R & B. Een 13-koppige blazerssectie zorgt voor de Big Band Brass klanken die de mix van traditionele Mongoolse volksmuziek met Westerse (punk)rock extra cachet geven. Een jazzy trompet solo wordt gevolgd door een oosters snaarinstrument en een fluit in The Achnaterum Splendens in the North, een sfeervol meditatief rustpunt op dit indrukwekkende album. Garth Richardson, bekend van Rage Against The Machine en The Red Hot Chili Peppers, produceerde in Los Angeles de nieuwe sound van Hanggai dat zichzelf met deze world fusion rock zonder meer overtreft!
Rik van Boeckel

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »