Menu Sluiten
Femi Kuti/Made Kuti

Femi Kuti/Made Kuti

Legacy+
Partisan Records
Jazz
Dit dubbelalbum van Femi Kuti en zijn zoon Made zet de afrobeattraditie van Fela Kuti op deels vernieuwende wijze voort. Femi’s album Stop The Hate kent maar een groove: de afrobeat; plus veel politiek getinte teksten over corruptie en politiegeweld; helemaal in de lijn van Fela’s aanklacht tegen IT&T. De muziek is erg goed, vooral de blazerspartijen spetteren. Made speelt sax en percussie op Stop The Hate en op zijn eigen album For(e)ward speelt hij alle instrumenten zelf: van gitaar, toetsen en sax tot slagwerk. Zijn album is melodisch en ritmisch gevarieerder dan dat van zijn vader. Hij studeerde in Londen aan hetzelfde conservatorium als Fela en lijkt ook beïnvloed door de moderne Londense jazzscene. Door de heldere productie van Fela’s producer Sodi Marciszewer hebben beide albums goed uitgepakt. Made maakt er soms een moderne mix van afrobeat en afrojazz van. En dat valt te prijzen.
Rik van Boeckel

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »