Menu Sluiten
Duo Van den Berg / Van der Duim

Duo Van den Berg / Van der Duim

Duologue
Eigen beheer
Jazz
Een gesprek kent geen vooraf vastgelegde uitkomst, ook het verloop is iedere keer anders. Eigenlijk berust het op improvisatie. Loek van den Berg en Daniël van der Duim gaan al jaren met elkaar in gesprek, in woord en klank. Ik vermoed dat ze elkaar rustig laten uitspreken. In hun samenspel doen ze dat sporadisch. Meestal gaat het samen op, tegen elkaar in, elkaar aanvullend of in dialoog. Hun voorbeelden: Richie Beirach en Dave Liebman. Op Duologue dagen ze elkaar uit met improvisaties en verhalende interactie. Elke compositie is gebaseerd op een ervaring of gevoel en wordt op een prachtige manier in een duet van piano en sax (sopraan/tenor) uitgedrukt. Rijke melodielijnen en interessante ritme-wisselingen prikkelen je oren. Het openingsnummer Take A Shine is als video voorzien van een mooie animatie. Fraai en goed vormgegeven debuut.
Emil Roes

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »