Menu Sluiten
Charles Brown

Charles Brown

The Collection 1947-57
Acrobat/Bertus
Blues/R&B
Zanger-pianist Charles Brown had, als lid van Johnny Moore’s Three Blazers of als leider van zijn eigen combo, twaalf hits in bovengenoemde periode. Zijn stijl was glad, zacht als het pluche van het meubilair in de nachtclubs waar hij optrad. Zijn hit Driftin’ Blues was al van vóór bovengenoemde periode, maar Trouble Blues en Black Night zijn de hier wel aanwezige krakers. Honderdveertig minuten nagenoeg uitsluitend zwijmelende, zalvend gezongen ballads over een begeleiding van Browns soft touché pianowerk, fraai en creatief single string gitaarwerk uit de dikkast van Johnny Moore en een zoemende contrabas. Vrijwel nergens drums en slechts bij vlagen een licht ronkende sax of een strijkersensemble. Muzikaal-technisch perfect, uitstekend geremasterd en voorzien van een informatief boekwerkje. Wie dit ter inleiding van de nachtrust beluistert, kan eventuele onstuimigheden vergeten en zal onmiddellijk in slaap vallen.
Rien Wisse

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »