Menu Sluiten
cohen avishai plaing the room

Avishai Cohen/ Yonathan Avishai – Playing The Room (ECM Records)

Als jeugdvrienden uit Tel Aviv speelden ze al samen, ondertussen hebben ze op eigen kracht, Cohen vanuit New York en Avishai vanuit Parijs, een belangwekkende carrière. Nu is daar met Playing The Room een eerste echte samenwerkingsplaat. Twee mannen, twee instrumenten.

Verrassend is dat de mannen vooral hebben gekozen voor het bewerken van composities van anderen, op The Opening (Cohen) en Two Lines (Avishai) na. Crescent is van John Coltrane, Azalea van Duke Ellington, Koffi Blue van Abdullah Ibrahim, De Dee van Ornette Coleman, Ralph’s New Blues van Milt Jackson, Sir Duke van Stevie Wonder en de afsluiter Shir Eres (Lullaby) van Alexander Argoy en Nathan Alterman.
De plaat is opgenomen in het Auditorio Stello Moto RSI in Lugano, Zwitserland, een favoriete plek onder ECM muzikanten, omdat het geluid er geweldig is.
Playing The Room biedt fraai uitgevoerde traditionele jazz waarbij de hoogtepunten liggen bij een fraaie bewerking van Crecent, met veel klasse en diepte gespeeld. Ook Kafifi Blue en Azalea krijgen een mooie uitvoering, met een Afrikaans gekleurde ondergrond. Playing The Room is een album met composities waar een tijdloze kracht vanuit gaat.

[usr 4 text=”false”]

Dick Hovenga

Deel bericht

Laatste recensies