Menu Sluiten
Avishai-Cohen-the-50-gold-selection-Box-front

Avishai Cohen – The 50 Gold Selection (vinyl boxset)

Met een lijvige zes vinylplaten tellende boxset viert contrabassist Avishai Cohen zijn 50ste verjaardag. Een fraai tijdsdocument met composities en songs verzameld van vrijwel al zijn albums. De keuze is bepaald door zijn fans.

Door Dick Hovenga

Het is een prachtig cadeau aan zijn trouwe volgers die de man dit jaar niet op het podium konden zien. Terwijl Cohen zulke grote plannen had. Een reeks mooie concerten op onverwachte locaties over vrijwel de gehele wereld.

Niet chronologisch

The 50 Gold Selection is een rijk geschakeerde verzameling composities geworden, die niet chronologisch, maar juist in sfeer en klankkleur geordend is. Dat maakt beluistering extra interessant.

Het zijn niet alleen de bekende composities die voorbij komen. Natuurlijk zijn er tracks als Remembering, Seven Seas, Eleven Wives, Morenika en Song of Hope te horen en zijn er veel composities van doorbraak-album Gently Disturbed (2008) aanwezig, maar ook is er ruimte voor albums als Aurora (2009), Seven Seas (2011), Continuo (2006) en From Darkness (2015).

Grensoverschrijdend

The 50 Gold Selection is niet alleen een geweldige box voor de liefhebbers van de muziek van Cohen, die zijn jazz immer voorziet van invloeden uit Latin en traditionele Arabische muziek maar daar ook pop, rock en funk aan toevoegt. Het is juist ook een goed instapalbum voor liefhebbers van muziek die uit vanuit jazz-structuren ontstaat maar de grenzen van het genre overschrijdt.

Doordat de boxset naast de zes vinylplaten, 180 grams en op goud geperst, ook een 32 pagina’s tellend hardcover boekwerk met persoonlijke notities, veel onbekend fotomateriaal en een poster herbergt kan dit als uitstekend overzicht van het werk van Avishai Cohen tot nu toe gezien worden. Zo leg je een rijk oeuvre gloedvol vast!

What do you want to do ?

New mail

Deel bericht

Laatste recensies

Carmen Gomes Inc.

Carmen Gomes Inc.

Stones in My Passway CFMusic / Soundliaison Jazz/Blues Acht sonische vignetten omringen zeven nummers en vormen samen de road movie waarin de geest van Robert

Lees verder »
Danielle Nicole

Danielle Nicole

The Love You Bleed Forty Below/Bertus BluesSsoul Wie de Amerikaanse band Trampled Under Foot ooit live heeft gezien zal zich frontvrouw Danielle Nicole zeker nog

Lees verder »
Tico Y Aguabajo

Tico Y Aguabajo

Danzando ZenneZ Records World/Jazz Het album Danzando van Tico Y Aguabajo is een zeer dansbare opvolger van Cascada Quieta, geïnspireerd door James Brown en Maceo

Lees verder »
FADOpelos2

FADOpelos2

Viver E Viver Coast To Coast World/jazz FADOpelos2 is een duo, bestaande uit zangeres Iris Feijen en gitarist Tiago Lageira, op Viver E Viver aangevuld

Lees verder »