Menu Sluiten
Adrian Brandeis. Meetings

Adrien Brandeis – Meetings (Jazz Family/Socadisc)

De jonge Franse pianist Adrien Brandeis begon als rockmuzikant en stortte zich vervolgens vol verve op de latin jazz, studeerde piano in Havana en omringde zich met de Cubaanse musici Damian Nueva (contrabas) en Inor Sotolongo (percussie) en drummer Arnaud Dolmen uit Guadeloupe.

In 2018 bracht hij zijn debuut Euforia uit. In zijn vooral Cubaans getinte latin jazz staat de piano centraal. Deze wordt zeer vakkundig uitgevoerd. In Suave draagt de Venezolaanse congaspeler Orlando Poleo daar zeker aan bij. Brandeis’ voorbeelden zijn Michel Camilo, Gonzalo Rubalcaba en Chick Corea; het door tempowisselingen gekenmerkte Chick’s Garden draagt hij op aan de laatste. Erg mooi zijn het nostalgische Elixer en het romantische Cha-Cha Paris. In alle tien tracks toont Brandeis zich een begenadigd en inventief pianist. Dat laat hij ook in zijn solo-stukken horen, al begint de slottrack Textures wat onduidelijk maar is die in zijn geheel zeer boeiend!

Rik van Boeckel

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Deel bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on print
Share on email

Laatste recensies

StarkLinnemann

StarkLinnemann

Transcending Beethoven, Volume 1 UCM Records Jazz Na het driedelige Chopin-project komt het trio rond pianist Paul Stark en drummer Jonas Linnemann dit jaar niet

Lees verder »
Bootleg Unit

Bootleg Unit

Honey, Did You Break All My Jazz Cassettes? FMR Records Jazz Dit grotendeels Sloveense trio produceerde zijn eerste album in Ljubljana voor het Britse FMR.

Lees verder »
Lokkhi Terra

Lokkhi Terra

Cubangla Funkiwala/Xango Music World Vijftien jaar timmert de Londense formatie Lokkhi Terra aan de weg met een warmbloedige fusion van Cubaanse, Jamaicaanse, Afrikaanse en Bengaalse

Lees verder »