Menu Sluiten

Ambassador’s Choice

De ambassadeurs van de live muziek bij de NTR op Radio 6 Soul & Jazz, Mijke van Wijk en Co de Kloet, presenteeren in elke Jazzism drie nummers, die je hier opnieuw kunt beluisteren.

Co de Kloet

Mike Boddé (zang, piano, Rhodes) Live @ Meerjazz Jazz Festival, 24 mei j.l. in Hoofddorp met de Metropole Big Band olv Jan Wessels

1. Americanas (comp: Mike Boddé, arrangement  Vellu Halkosalmi) solisten: Jan van Duikeren, bugel/Chris Strik, drums

Download

2. Beter (comp: Mike Boddé, arrangement  Vellu Halkosalmi) solisten: Leo Janssen, fluit

Download

3. Sick And Tired Of Jazz (comp: Mike Boddé, arrangement  Vellu Halkosalmi) solist: Werner Jansen, altsax

Download

Met de geweldige Gert de Bruin en Gert Jan van den Dolder, resp technicus en muziekregisseur, heb ik het Mike Boddé /Metropole Big Band Project geproduceerd.  15 september uitgezonden in CoLive! bij de NTR op Radio6 ,www.radio6.nl/colive. Waarom meld ik dit? In 1983 (!), dertig jaar geleden , deed ik mijn eerste klus met het orkest. Ik was voor de Vara de plaatproducer voor een lp voor Varagram, een plaat die ging over de jaren ’80, met topnamen van toen. Daarna ging ik voor de NOS/NPS/NTR vele producties doen met mensen die ik kende via Frank Zappa: Napoleon Murphy Brock, George Duke, Terry Bozzio, Mike Keneally, Bruce Fowler, Steve Vai (40 miljoen views op YouTube)..en meest recentelijk projecten met Todd Rundgren en Gary Lucas. Nu is het Metropole Orkest geen “omroeporkest “meer en is de Boddé productie in die hoedanigheid mijn laatste! Ik denk daarbij aan de woorden van mijn veel te vroeg overleden NPS directeur maar vooral dierbare persoonlijke vriend Willem van Beusekom: “ik akkordeer al die rare projecten van je met je vrienden uit de USA, zolang je maar blijft verdedigen dat de levensader van dit orkest de Nederlandse lichte muziek is”. In dat licht heeft het voor mij symbolische waarde dat mijn eerste productie die genoemde lp was en mijn laatste mix dit prachtige project van Mike….. met al die bizarre Amerikaanse noten daartussen in! Ik wens het orkest alle goeds, het is nu eenmaal “the best band in town”….

 

 

Mijke van Wijk

1. The Monophonics – There’s A Riot Going On

De Amerikaanse psychedelische funksoulband The Monophonics kwam rechtstreeks uit het vliegtuig vanuit Houston het podium van Mijke’s Middag opgelopen, voor hun eerste optreden in Nederland. En. Ze. Rockten. De. Zaal.

Download

2. Timo Lassy & The Ob6sions – Where’s The Man

De Finse Timo Lassy was voor een weekje in Nederland op vakantie, hij heeft hier gestudeerd en kwam wat vrienden opzoeken. Maar….hij kon het gelukkig toch niet laten muziek te maken. Wow, wat eeen sound!

Download

3. Benjamin Herman & The Ob6sions – Namely You

Download

Als Benjamin Herman met een nieuwe plaat komt, dan moet je die natuurlijk in je programma hebben. Standards, maar dan op zijn Hermans. Te gek. Begeleid door The Ob6sions.

 

Deel bericht

Laatste nieuws