Menu Sluiten

Ambassador’s Choice: Gary Lucas plays The Captain!

Op 1 januari is het nieuwe NTR/Radio 6 Soul & Jazz-programma Mijke en Co Live van start gegaan. maandag tot een met vrijdag van 22.00 tot 01.00 uur presenteren Mijke van Wijk en Co de Kloet als ambassadeurs van de livemuziek concerten, sessies en andere producties van de nationale en internationale podia. Bovendien kun je ze volgen op www.radio6.nl/mijkecolive. Ook dit jaar presenteren zij weer exclusieve downloads op Jazzism.nl. Blijf ze volgen en laat je verrassen!

Mijke van Wijk
1. The Ob6sions feat. Kirsten Schneider – It Matters
Zangeren Kirsten Schneider is vaker bij ons geweest en ieddere keer ‘met een andere pet op’. Wat veel zegt ov er haar talent. Met All The Kings Roses, als soulzangeres met de Ob6sions en met haar eigen nummers. En dat is dan weer country.

Download

2. Ramon en Orlando Valle – Say A Little Prayer
De neven Ramon en Orlando ‘Maraca’ Valle hadden al dertig jaar niet meer samengespeeld, maar als ze samen op het podium staan, klinkt het alsof ze dagelijks samen muziekmaken! Bij Mijke’s Middag deden ze dat.

Download

3. Marcus Miller – Detroit
Toch wel een van de meest memorabele uitzendingen van Mijke’s Middag Live. Hij kwam, hij zag, en hij was niet meer te stoppen. Met een te gekke jonge band speelde Marcus Miller ruim een uur achter elkaar de tent plat.

Download

Co de Kloet

1. Wiek Hijmans – CoLiveII
Tijdens een item op 1 ddecember 2013 over het jaarlijkse gitaarevenement Amsterdam Electric Guitar Heaven speelde organisator en gitarist Wiek Hijmans een prachtige improvisatie die hij toepasselijk CoLiveII noemde.

Download

2.Ineke Vandoorn en Marc van Vugt – Tea
De cd White van Ineke Vandoorn en Marc van Vugt behoort voor mij tot de hoogtepunten van 2013. Zij speelden bij ons op 24 november in de studio het stuk Tea, nu exclusief beschikbaar via deze rubriek!

Download

3. Het Metropole Orkest – Evening Bell
Arrangeur Tom Trapp is tot vreemde dingen in staat. Zo transcribeerde hij het stuk Evening Bell van Captain Beefheart dat virtuoos gespeeld werd door Gary Lucas op de plaat Icecream For Crow. Maar: Trapp maakte er ook een versie van voor gitaar en het Metropole Orkest, dat deze bijzondere combi onder leiding van Antony Weden en uiteraard met Lucas als ssolist op 17 februari in Paradiso in premiere liet gaan tijdens The World Of Captain Beefheart, een exclusieve NTR/Radio 6-productie. Hier die versie, inclusief de gesproken inleiding van Gary!

Download

Deel bericht

Laatste nieuws