Menu Sluiten

Wynton Marsalis: The Democracy! Suite

,,Jazz is de perfecte metafoor voor democratie’’, aldus de beroemde trompettist, componist en bandleider Wynton Marsalis. Zijn jongste werk heet daarom The Democracy! Suite. 

In deze verwarrende tijden vond Wynton Marsalis, trompettist, componist, docent en artistiek leider van Jazz at Lincoln Center in New York, de inspiratie om een geheel nieuw album te schrijven, getiteld The Democracy! Suite. Hij wil hiermee aantonen dat de schoonheid van muziek, en jazz in het bijzonder, ons samen kan brengen.

Marsalis schreef The Democracy! Suite samen met een septet, samengesteld uit het fameuze Jazz at Lincoln Center Orchestra, dat onderdeel is van het Lincoln Center For The Performin Arts, een van de meest gerenommeerde artistieke opleidings- en performance-centra in de Verenigde Staten.

Het werk is opgenomen tijdens de periode van lockdown, die in de Verenigde Staten een ware ravage aanrichtte. Dat bewoog Marsalis en zijn mede-musici tot het schrijven van tracks als Out Amongst The People en Be Present, een weerslag van de turbulente tijden waarin de Verenigde Staten zich bevinden.

“The question that confronts us right now as a nation is, ‘Do we want to find a better way?’”, aldus Marsalis.  De muziek van The Democracy! Suite mag dan instrumentaal zijn, maar ze spreekt voor zichzelf. We moeten in actie komen, en vechten voor de wereld waar wij in geloven!’’

The Democracy! Suite is digitaal verkrijgbaar via diverse streaming platforms.

 

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »