Menu Sluiten

Winnaars jazz-Edisons bekend

De winnaars van de jazz-Edisons zijn bekend. Als nieuwkomer koos de onafhankelijke vakjury Loek van den Berg aan, voor zijn album Wayfarer, dat via Zennez Records verscheen. De Edison Jazzism Publieksprijs is voor Eric Vloeimans , voor zijn album Wild Port of Europe.

De Edisons worden op 9 oktober uitgereikt tijdens de AFAS Edisons Jazz en Klassiek in het AFAS Theater in Leusden.

In de jury van Edison Jazz zaten dit jaar Andrew Makkinga, Angelique Houtveen, Jazzism-hoofdredacteur Annie van der Velde, Mischa Andriessen, Frank Bolder en Marieke Meischke.

Andere winnaars zijn Nduduzo Makhathini – In The Spirit Of Ntu (Blue Note), Wolfert Brederode, Matangi Quartet, Joost Lijbaart – Ruins and Remains (ECM), Cécile McLorin Salvant – Mélusine (Nonesuch Records Inc.), Benjamin Herman ft. Anna Serierse – True Love’s Flame (Dox Records), Arooj Aftab, Vijay Iyer, Shahzad Ismaily – Love In Exile (Verve) en London Brew – London Brew (Concord).

Edison

De Edison is de meest prestigieuze en oudste muziekprijs in Nederland. De felbegeerde prijs wordt toegekend door een vakjury aan muziekproducties van uitzonderlijke kwaliteit en impact en wordt sinds 1960 uitgereikt. Edisons worden uitgereikt in het klassieke, jazz en popgenre. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award en de Britse Brit Award. De Edison bestaat uit een bronzen beeld vervaardigd door beeldhouwer Pieter d’Hont.

Deel bericht

Laatste nieuws