Menu Sluiten

Winnaars Edisons Jazz/World bekend

De winnaars voor Edison Jazz/World zijn bekend. In de categorie Jazz Nationaal is Reinier Baas de winnaar. Andere winnaars zijn de internationale artiesten Joshua Redman (Internationaal), José James (Vocaal) en Buika (World). Bij de categorie Het document beloont de vakjury de special edition box van Instant Composers Pool met een Edison. De prijzen worden op donderdag 21 november in het Muziekgebouw Eindhoven uitgereikt.

Jazz Nationaal:
Reinier Baas – Mostly Improvised Instrumental Indie Music (Mainland Music)
Reinier Baas en zijn generatiegenoten hebben naast jazz heel veel naar andere muziek geluisterd, dat hoor je bij de eerste maten van de plaat. Geen hokjes, geen grenzen. Dit is een van de meest spannende en eigenwijze jazzbands van nu.

Jazz Internationaal:
Joshua Redman – Walking Shadows (Warner Music)
Wat Redman en zijn producer/pianist Brad Mehldau’s doet overtuigen is de vanzelfsprekendheid waarmee zij de werken van McCartney en Bach integreren met lang beproefde jazz-ballads uit de Great American Songbook.
 
Jazz Vocaal:
José James – No Beginning No End (Universal Music)
No Beginning No End, het vierde album van zanger José James, is een muzikaal hoogtepunt. De loom groovende ritmesectie biedt de perfecte ondergrond voor James’ zwoele, sfeerrijke zanglijnen. José James zingt makkelijk, moeiteloos, fris en smaakvol.

World:
Buika – La Noche Mas Larga (Warner Music)
De jury heeft het album La Noche Mas Larga van Buika gekozen als het winnende album in de catagorie World, omdat Buika de meest uitgesproken en herkenbare nieuwe stem in de wereldmuziek is.

Het document:
Instant Composers Pool – Complete boxed catalogue, limited edition (Challenge Rec. Int.)
De overstelpende hoeveelheid opnames van dit unieke ensemble vormen tezamen met het prachtige artwork een bijzonder waardevol document over dit memorabele tijdperk uit de vaderlandse geïmproviseerde muziekgeschiedenis.

Oeuvreprijs:
Marcus Miller

Edison Jazzism Publieksprijs powered by Radio6:
De publieksprijswinnaar wordt op 21 november bekendgemaakt. De genomineerden Ob6sions, Ruben Hein en Shirma Rouse & Kim Hoorweg zijn die avond aanwezig en treden op.

Op donderdag 21 november worden de Edisons uitgereikt in het Muziekgebouw Eindhoven. Diverse genomineerden en winnaars zullen onder leiding van Daniel Jamieson en het Metropole Orkest repertoire ten gehore brengen. Het programma na de pauze wordt volledig ingevuld door Marcus Miller, winnaar van de Oeuvreprijs 2013. De avond wordt gepresenteerd door Co de Kloet. Een radio-uitzending van het prestigieuze evenement op 21 november is live te volgen op Radio 6. Er zijn nog kaarten beschikbaar via www.MuziekgebouwEindhoven.nl.

 

Deel bericht

Laatste nieuws