Menu Sluiten

Win kaarten voor jazzfestival Generations in Apeldoorn

Matt Bianco & New Cool Collective, Lucas Santana 5tet en Peter Beets Electric Band zijn enkele van de namen voor jazzfestival Generations dat op 18 september plaatsvindt in Theater Orpheus in Apeldoorn. Jazzism geeft voor het festival 3 x 2 kaarten weg.

Win kaarten

Mirjam Barendregt, directeur Orpheus: “Het is geweldig dat we na zo’n jaar het nieuwe theaterseizoen aftrappen met ons eigen jazzfestival en we daar fantastische artiesten het podium geven dat zij verdienen. Bezoekers kunnen als vanouds genieten van jazz in de breedste zin: van gevestigde namen tot getalenteerde nieuwkomers, van jazz met een beetje soul tot het dak er af dansen!”

Bandleider en saxofoniste Irene Reig komt met haar The Bop Collective naar Orpheus om hun nieuwe plaat IASPIS te presenteren. SOULIDARITY, de band van de jonge Apeldoornse drummer Lionel Kistemaker mag op het Apeldoornse festival ook niet ontbreken! Zij spelen niet alleen rake jazznoten maar maken ook uitstapjes naar funk, gospel en soul. Ook het Aviv Noam Quartet is van de partij in Orpheus. Deze winnaar van de Dutch Jazz Competition 2020 wordt omschreven als een lekker eigenwijs bandje met persoonlijkheden, attitude, mooie noten en spannende vormen met een energiek en sprankelend repertoire.

De rijzende ster in de Nederlandse én Braziliaanse jazzscene, Lucas Santana komt met zijn kwintet naar Apeldoorn. Hij combineert Braziliaanse samba-jazz, met bossa nova en hardbop. Jennie Lena, die indruk maakte met haar fantastische ‘blind audition’ bij The Voice of Holland is inmiddels uitgegroeid tot een serieus artiest. Haar nummer ‘You Give Love a Bad Name’ debuteerde in de Top 10 van de Amerikaanse iTunes Charts Jazz en heeft miljoenen views. Als afsluiter van de avond kunnen bezoekers onder andere genieten van Tijs Klaassen Quintet, dat bestaat uit vijf van de meest getalenteerde jonge jazzmusici uit Amsterdam. Zij zijn niet alleen geweldige musici, maar ook befaamde componisten.

Eerder maakte het festival al bekend dat onder andere Matt Bianco & New Cool Collective en Marjorie Barnes & The Millennium Jazz Orchestra het hoofdpodium zullen betreden. Deze en meer fantastische artiesten zullen de vijf live podia van 15:30 uur tot na middernacht vullen.

Voor tickets en info kun je terecht op orpheus.nl/generations 

Deel bericht

Laatste nieuws