Menu Sluiten

Video: The Easy Way Out door EAST (Erskine, Abouzied, Stekelenburg, Trujillo)

EAST is geboren in oktober van 2018. Bassist Damian Erskine (jawel, de neef van fusion drummer slash legende Peter Erskine (Weather Report, Steps) had net zijn Europese tour met singer/performer Gino Vannelli afgerond (u weet wel, van Wild Horses). Erskine bleef nog wat hangen in Europa, en zijn kameraad, drummer Tariz Abouzied uit Seattle bleek ook aan deze kant van de oceaan te zijn.

Lang verhaal kort: samen met saxofonist Efraïm Trujillo (met zijn Preacher Men winnaar van de Jazzism Edison Publieksprijs in 2019 voor het album Blue) en gitarist Michiel Stekelenburg (tweemaal op het North Sea Jazz Festival met zijn eigen kwintet) vormden zij het kwartet EAST.

EAST mengt op smaakvolle wijze Westcoast en Europese invloeden tot hedendaagse fusion met een fijne groove en onmiskenbare harmonie. Dat levert een soort ‘big city vibe’ op, zeer toepasselijk, omdat de bandleden afkomstig zijn uit Portland, Seattle, Rotterdam en Amsterdam.

De plaat van EAST is al een tijdje uit, maar de release-tour is vanwege de corona-perikelen helaas afgelast. De kans bestaat dat de band in het voorjaar van 2021 komt touren, en anders in oktober van dat jaar.

Deel bericht

Laatste nieuws