Menu Sluiten

Video: Teus Nobel over Tanto Amor

Met Tanto Amor brengt trompettist Teus Nobel een ode aan de Braziliaanse singer-songwriter Ivan Lins. De muziek heeft een oude ziel in hem doen ontwaken, zo is te lezen dat Jazzism met Nobel had. 

In Brazilië is singer/songwriter Ivan Lins een muzikale vedette. Zijn jazzklassiekers worden in de hele wereld door gerenommeerde artiesten uitgevoerd.

Het album is de opvolger van het met een Edison bekroonde album Saudade. Nobel laat zich op Tanto Amor (Zoveel liefde) leiden door bloemrijke Braziliaanse melodielijnen waarbij hij en arrangeur Roeland Jacobs hebben gekozen voor het achterwege laten van de piano.

Met zijn fluwelen spel en zorgvuldige interpretaties behoudt hij de volle zeggingskracht van het origineel.  Gevoelvolle bijdragen worden geleverd door de nachtegaalstem van Anna Serierse.

Het interview en de volledige recensie van het album, van de hand van recensent Emil Roes, zijn te lezen in Jazzism 2 van dit jaar, nu in de winkel.

Losse nummers zijn ook te verkrijgen in onze webshop.

(foto: Fleur Huijsdens)

 

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »