Menu Sluiten

Video: Selwyn Birchwood – Freaks Come Out At Night

Op 29 januari komt het nieuwe album van Selwyn Birchwood uit, getiteld Living In A Burning House. Bekijk nu zijn nieuwe video, getiteld Freaks Come Out At Night.

Selwyn Birchwood (Florida 1985) is een van de meest in het oog springende vertegenwoordigers van de jonge generatie bluesmuzikanten. Volgens The Washington Post is Birchwood een moderne en originele next generation blues man, die door middel van onder meer zijn lap steel gitaar een nieuwe draai geeft aan de Chicago blues.

Birchwood is geboren in Orlando, Florida, zijn vader is afkomstig van Tobago, zijn moeder uit het Verenigd Koninkrijk.

Al jong raakte hij onder de indruk van het gitaarspel van Jimi Hendrix, en op zijn 13de begon hij met gitaarspelen. Hij raakte verslingerd aan de blues door te luisteren naar Buddy Guy, Freddie King, Muddy Waters, Lightnin’ Hopkins en Albert Collins.

In 2013 won hij de International Blues Challenge en de prestigieuze Albert Collins Guitarist Of The Year Award.

Een jaar later tekende Birchwood bij het fameuze blueslabel Alligator Records, waar hij datzelfde jaar zijn album Don’t Call No Ambulance uitbracht.

Living In A Burning House is een perfect voorbeeld van een moderne bluesplaat, waarop Birchwood laat horen met zijn muziek diep in de traditie te staan, en tegelijkertijd niet bang te zijn moderne invloeden in zijn spel toe te laten.

In de komende editie van Jazzism staat een recensie van Living In A Burning House van de hand van Rien Wisse.

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »