Menu Sluiten

Video: Rubén Gonzalez (Buena Vista Social Club) live @ Ronnie Scott’s

Vandaag verschijnt de speciale re-issue van het legendarische album Introducing… Rubén Gonzalez. 

Het album verscheen precies twintig jaar geleden en werd destijds in twee dagen opgenomen door Ry Cooder en enkele bandleden van Buena Vista Social Club. Introducing… Rubén Gonzalez is gemasterd in de Abbey Road studio’s en bevat naast de originele tracklijst ook een nooit eerder uitgebrachte track en extended versies van Tres Lindas Cubanas en Tumbao.

 

Buena Vista Social Club

Rubén Gonzalez en Buena Vista Social Club zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Cubaanse pianist, die door velen gezien wordt als de grondlegger van de hedendaagse Cubaanse muziek, was al ruim tien jaar met pensioen toen producer Ry Cooder hem vroeg mee te werken aan het nieuwe Buena Vista Social Club album. Het opnameproces met de Afro-Cuban All Stars haalde zijn liefde voor muziek weer in hem naar boven en nadat de album opnames afgerond waren bleef Rubén met enkele sessie muzikanten nog twee dagen in de studio om zijn eerste solo album op te nemen.

Relevant

Rubén Gonzalez nam een selectie klassieke Cubaanse composities op, waaronder La Engañadora (geschreven door Enrique Jorrín, met wie Rubén ruim 25 jaar samenspeelde), de klassieke danzóns Tres Lindas Cubanas en Almendra, de jam van Tumbao, de guaracha Mandinga en de bolero Como Siento Yo. Gespeeld op zijn authentieke wijze met een intuïtieve chemie met de overige muzikanten is Introducing… Rubén Gonzalez ook twintig jaar na dato nog steeds een van de meest relevante klassieke albums uit de Cubaanse muziekgeschiedenis.

 

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »