Menu Sluiten

Video: Jon Batiste – I Need You

Het zijn sombere tijden, en het weer werkt ook niet mee. Maar niet getreurd: Jon Batiste, bandleider, zanger en componist brengt verlichting, met een lekkere video bij zijn song I Need You, afkomstig van zijn jongste album We Are, dat in maart in de winkel ligt.

Jon Batiste is een van de meest getalenteerde jonge jazzmusici van het moment. Hij is nog geen 35, maar heeft er al een carrière opzitten. Zo was hij bandleider bij Stephen Colberts talkshow, en vervaardigde hij samen met Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) en bas-wizzard Bill Laswell de soundtrack voor de (overigens nimmer verschenen) film The Process.

Afkomstig uit New Orleans is zijn eerste liefde de jazz, maar buiten de lijnen kleuren is zijn middle name. Met zijn band Stay Human verzorgde hij op de meest uiteenlopende lokaties concerten die bol stonden van de gospel, pop en R&B.

Samen met T Bone Burnett maakte hij het album Hollywood Africans, waarin hij zijn NO-wortels mengde met moderne jazz en pop, het leverde Batiste een Grammy-nominatie op.

We Are is een album dat een viering wil zijn van de cultuur van zwart Amerika. Thema’s zijn roots en traditie, maar ook de toekomst, die vol vertrouwen tegemoet wordt getreden.

Op het album (zijn twaalfde!) werkt Batiste samen met uiteenlopende collega-musici als Ricky Reed (Lizzo), Russell Elevado (D’Angelo, Mark Ronson), Pomo (Anderson .Paak, Mac Miller), DJ Khalil (Kanye, Eminem), Kizzo, Autumn Rowe, PJ Morton, Steve Jordan (John Mayer), James Gadson (Jackson 5), Tarionna “Tank” Ball en Trombone Shorty . op het album is een prominente rol weggelegd voor de St. Augustine High School Marching Band en leden van zijn eigen familie. File under R&B, soul, funk, rap, punk, jazz en klassiek.

In het komende nummer van Jazzism staat een uitgebreid interview met Jon Batiste van de hand van Egbert Ulijn.

(Foto: WENN)

Deel bericht

Laatste nieuws