Menu Sluiten

Video: Dumpstaphunk met ‘Justice 2020’

Nog maar een paar dagen te gaan voor de Amerikaanse verkiezingen, en de gemoederen lopen hoog op. De beste funkband van New Orleans, Dumpstaphunk, doet een duit in het zakje met de protestsong Justice 2020.

Met aan boord rapper Chali 2Na en Trombone Shorty geeft Dumpstaphunk een voorproefje van het nieuwe album dat komend voorjaar uitkomt.

Dumpstaphunk is door diverse media zoals de New York Times uitgeroepen tot de beste funkband uit New Orleans, en dat wil wat zeggen. Geen wonder overigens, want met onder meer Ivan Neville  en neef Ian Neville in de gelederen heeft de band wortels in zowel The Meters als The Neville Brothers.

De band heeft inmiddels als een groot aantal optredens achter de rug op toonaangevende festivals, zoals Bonnaroo en het New Orleans Jazz & Heritage Festival.

Justice is niet een geheel nieuwe song. Als direct na de verkiezingen in 2016 bracht de band het nummer op single uit, om te protesteren tegen sociaal onrecht in de VS. Nu, met de cruciale verkiezingen van 2020 in het vooruitzicht, heeft de band besloten het nummer, nog immer actueel, in een nieuw jasje te gieten.

Of, zoals Ivan Neville het uitdrukt: ,, We’re at a crossroads right now in this country, and some shit’s got to change.”

(Foto: WikiPedia/SiverbackMusic)

Deel bericht

Laatste nieuws