Menu Sluiten

Video: Beluister Don Bryant’s soul-kraker How Do I Get There

Vijftien jaar geleden was het Solomon Burke die de wereld verraste met zijn onversneden soul-album Don’t Give Up On Me, maar ze hebben er weer eentje, bij Fat Possum Records: Don Bryant.

Bekijk zijn briljante video How Do I Get There, grotendeels opgenomen in de kerk in Memphis, Tennessee die zo’n belangrijke rol speelde tijdens de Civil Rights Movement van Dr. Martin Luther King.

Hi Records

Don Bryant mag dan bij het grote publiek niet zo bekend zijn, in de soulmuziek kent iedereen zijn naam. Hj was in de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw devaste songschrijver van het fameuze Hi Records, en was getrouwd met Hi-ster Ann Peebles. Hi was een in Memphis gevestigd platenlabel, dat als enige de concurrentie met Stax aandurfde, en hits uitbracht als You Are My Sunshine en Don Hines’ Stormy Monday Blues.

Al Green

Hi Records werd wereldberoemd als het platenlabel van de fameuze dominee Al Green.

Net als al Green beweegt ook Don Bryant zich voortdurend op het snijvlak van diepreligieuze gospel en wereldse soul. Op zijn nieuwe album don’t Give Up On Love, zijn eerste sinds 43(!) jaar, geeft de inmiddels 74-jarige Bryant er blijk van in de vorm van zijn leven te verkeren, sensueel en expressief, getuigend van zijn liefde voor God en de wereld. en let ook eens op die fabelachtige soulband die de zanger omringt!

Deel bericht

Laatste nieuws