Menu Sluiten

Transition en Rewire afgelast

De jubileum-editie van het Transition Festival in Tivoli Vredenburg is afgelast. Het is een gevolg van de corona-crisis. Er is een nieuwe datum bekendgemaakt, het festival vindt nu plaats op 26 en 27 maart 2021. Ook het festival Rewire, dat van 3 tot 5 april zou plaatsvinden, gaat niet door.

Naast headliners Jan Garbarek en Jacob Collier zouden onder meer Ala.ni, Tineke Postma, Jasper Høiby, Mark Feldman en Steve Lehman naar Transition komen.

‘’We kunnen het op het moment moeilijk bevatten: Transition 2020 is afgelast. Het kabinet heeft besloten dat de maatregelen omtrent het beperken van het coronavirus worden verlengd tot en met 6 april. Dit is ook de periode waarin het festival valt. Een jubileumeditie waar jullie, de bezoekers, en wij als team maanden naar uitkeken. Maar veiligheid gaat voorop en helaas moet het besluit genomen worden om het festival dit jaar niet door te laten gaan’’, aldus de organisatie op de site van het festival.

Op 3 en 4 april zouden de zalen en gangen van TivoliVredenburg volledig in het teken van hoofdzakelijk vernieuwende jazz staan.

Voor de jubileumeditie was het festival uitgebreid naar twee festivaldagen. Andere grote namen waren onder meer Eric Vloeimans Gatecrash feat. Ntjam Rosie, Erik Truffaz & Shai Maestro, James Brandon Lewis Quartet, Sun-Mi Hong Quintet, Kika Sprangers, Avishai Cohen Big Vicious, Kandace Springs, Portico Quartet, Bram de Looze en The John Abercombie Tribute feat. Adam Nussbaum.

De organisatie: ‘’Ondanks deze moeilijke tijden gaan we de komende weken aan de slag met een nieuwe editie, waarvan we wel al de datum bekend kunnen maken. De komende weken gaan we kijken welke artiesten we kunnen verplaatsen naar het programma van volgend jaar, of elders in het TivoliVredenburg-programma een plek kunnen geven. ’’

Transition zou dit jaar voor de vijfde keer gehouden worden.

Deel bericht

Laatste nieuws