Menu Sluiten

Toots 100, The Sound Of A Belgian Legend

Op 22 april 2022 opent in de Koninklijke Bibliotheek van België (KBR) in samenwerking met het Muziekinstrumentenmuseum (MIM) de tijdelijke tentoonstelling “Toots 100, The Sound of a Belgian Legend”.

De tentoonstelling laat bezoekers van alle leeftijden op een interactieve manier de sound van Toots ontdekken, aan de hand van de indrukwekkende Toots-collectie van KBR en het MIM.

Geluidsopnames

De verzameling bestaat uit geluidsopnames, foto’s, tekeningen, partituren, handschriften, verrassende objecten en niet te vergeten: de instrumenten van Toots.

Verjaardagsconcert

Het laatste weekend van april 2022 staat volledig in het teken van Toots’ 100ste verjaardag. Op 29 april 2022 vindt een uniek verjaardagsconcert plaats in Bozar, met nationale en internationale gasten, gesteund door big band en orkest.

Suite

De muzikanten maken een reis door het muzikale leven van Toots en voeren in wereldpremière een suite uit, die speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd en gearrangeerd wordt. Meer info over dit concert en de start van de ticketverkoop wordt einde mei 2021 naar buiten gebracht via toots100.be

Brussels Jazz Weekend

Ook op andere plaatsen in Brussel zal zijn verjaardag dat weekend passend gevierd worden. Dit verjaardagsweekend is het startschot om Toots uitgebreid te herdenken met talrijke evenementen die de herinnering aan Toots boven halen, bijvoorbeeld tijdens het Brussels Jazz Weekend. Ook in de rest van België en op internationale podia worden er festiviteiten rond Toots’ 100ste verjaardag georganiseerd.

Deel bericht

Laatste nieuws