Menu Sluiten

Tiny Desk Concert: Pino Palladino, Blake Mills

Pino Palladino is een van de meest gevraagde (sessie-) bassisten ter wereld, en zijn cv leest als een who is who in jazz en pop. Samen met gitarist Blake Mills, saxofonist Sam Gendel en drummer Abe Rounds verzorgt hij een uiterst smaakvol Tiny Desk Concert.

Pino Palladino is wellicht niet de bekendste artiest ter wereld, maar tien tegen een dat u hem gehoord heeft. Hij speelde mee op releases van Eric Clapton en D’ Angelo en toen John Entwistle overleed in 2002 stond hij de volgende dag paraat om The Who te helpen met het vervolg van de tour. En dat is slechts een heel kleine greep uit de musici met wie Palladino sinds de jaren ’80, toen zijn carrière vanuit geboorteland Wales begon, heeft gewerkt.

Hij ontleende zijn skills aan het luisteren naar platen van Jaco Pastorius, Bootsy Collins, Larry Graham en Michael Henderson. Learn from the best, zeg maar.

Jazzliefhebbers kennen Palladino wellicht van RH Factor, de band van Roy Hardgrove waar hij het album Hard Groove mee opnam.

Blake Mills is ook een veelgevraagd hired gun, die onder meer meespeelde op albums van Lucinda Williams, Norah Jones en Lana del Rey.

In het Tiny Desk Concert verzorgt het viertal een ruim twintig minuten durende showcase met muziek die het midden houdt tussen jazz, ambient, minimal en Afrikaanse invloeden. Voor de fijnproevers, zullen we maar zeggen.

Deel bericht

Laatste nieuws