Menu Sluiten

Tiny Desk Concert: Jacob Collier

Het is een beetje stilletjes geweest rond Jacob Collier, de fameuze, jonge Britse multi-instrumentalist. Maar daar gaat verandering in komen, nieuw werk is onderweg. Ondertussen hebben we een fabuleus Tiny Desk Concert in de aanbieding.

 

Tiny Desk Concerts zijn online inmiddels een fenomeen. Grote, beroemde bands pakken hun instrumenten uit in bijvoorbeeld een platenzaakje, en spelen hun hits (semi-) akoestisch.

Qua corona is dat nu even niet aan de orde. Maar Jacob Collier heeft daar een oplossing voor gevonden. Hij nodigde een cameraploeg uit in zijn studio, bespeelde alle instrumenten zelf, en met wat knip- en plakwerk ontstond er zomaar een hele band.

Nou is hij dat wel gewend, want sinds hij in 2012 Youtube veroverde met Stevie Wonder’s Don’t You Worrie ‘Bout A Thing ging het snel met de jonge Brit.

Bij ons speelde hij al op So What’s Next? Transition en op North Sea Jazz, en verzorgde hij sessies met het Metropole Orkest.

Het Tiny Desk Concert omvat onder meer zijn nieuwe single He Won’t Hold You, dat afkomstig is van het album Djesse Vol. 3, dat volgens de berichten half augustus verschijnt.

Deel bericht

Laatste nieuws