Menu Sluiten

Theaters weer open: live jazz in Tivoli en Paradox

De theaters zijn weer open, en dus kunnen we opnieuw live genieten van jazzoptredens. In TivoliVredenburg treden onder meer Sanna Rambags en Eric Vloeimans op, in Paradox (Tilburg) kunnen we ons vast verheugen op het festival Stranger Than Paranioa, met onder meer het ICP Orchestra.

Opluchting klinkt door in de persberichten van beide zalen, nu de deuren weer open kunnen voor publiek. Weliswaar in beperkte mate, maar live jazz is weer mogelijk.

In TivoliVredenburg in Utrecht is men opnieuw begonnen met het festival-concept ‘Walk The Line’, waarbij kleine groepen publiek langs de zalen worden geleid, op ‘een piano afstand’ van elkaar, zodat er een coronaproof festival ontstaat.

Han Bennink

Daarbij is aandacht voor diverse genres, zoals pop, indie, poezie en theater, en een programma voor kinderen. Op het gebied van jazz en aanpalende genres staan de zalen op 6 december open voor optredens van onder meer Sanne Rambags & Rogier Telderman, Joost Lijbaart & Kika Sprangers, Reinier Baas & Ben van Gelder en Eric Vloeimans en Jörg Brinkmann.

Vanavond al kunnen liefhebbers terecht in het Tilburgse Paradox, voor twee shows van de veelgeprezen Tineke Postma, waarin zijn haar jongste album Freya presenteert.

Jasper van ’t Hof

Verder staan er de komende tijd optredens op het programma van pianist Michael Wollny, drummer Joost Lijbaart en Teus Nobel. Eind december (22 & 23) presenteert Paradox voor de 28ste keer het festival Stranger Than Paranoia, georganiseerd door saxofonist Paul van Kemenade. Op het programma staan onder meer een optreden van het ICP Orchestra met Han Bennink. Ook maakt, zo is de verwachting, Boy Edgar-laureaat Jasper van ’t Hof zijn opwachting.

Meer info, tickets en de complete line up zijn de vinden op de websites van TivoliVredenburg en Paradox.

Deel bericht

Laatste nieuws