Menu Sluiten

Tedeschi Trucks Band: Diversiteit geeft ons inspiratie

Het is natuurlijk een groot genoegen om Susan Tedeschi een splijtende gitaarsolo te zien en horen spelen tijden haar bewerking van Elmore James’ aloude The Sky Is Crying. Blues zoals ze zelden gespeeld wordt. Maar het nieuwe album van de Tedeschi Trucks Band, Signs, biedt meer dan dat.

Tekst: Dietmar Terpstra

Fotografie: Shervin Lainez

Dit album is een reflectie van de verwarrende tijden waarin we leven. Zonder de naam ook maar een keer te noemen, nemen de songwriters van de band, Derek Trucks, Mike Mattison en Susan Tedeschi zelf, de huidige president van de Verenigde Staten op de korrel. Hard zelfs, zoals in de song Shame, met de regels “Shame, oh the hurt they put on me and you. Shame, shame, shame, you know they’re murdering the truth.”

Voetsporen
De Tedeschi Trucks Band is in 2010 ontstaan uit de bands van gitarist Derek Trucks (die ook in de laatste versie van The Allman Brothers speelde; zijn oom Butch was medeoprichter en eerste drummer) en blueszangeres en -gitariste Susan Tedeschi. Het is altijd een grote band geweest: naast de gebruikelijke bezetting twee drummers, achtergrondzang en zeker drie blazers. Momenteel zijn er twaalf leden, maar live schuiven er vaak nog extra muzikanten aan. Op Signs wordt de band bijgestaan door Warren Haynes (Gov’t Mule, Allman Brothers, Grateful Dead) en Doyle Bramhall II.

Lees het hele verhaal in Jazzism maart/april. Nu in de winkel.

Deel bericht

Laatste nieuws