Menu Sluiten

Speciale ronde De Muziekwedstrijd van start (voor kinderen en jongeren!)

Speciaal voor álle kinderen en jongeren die door het coronavirus noodgedwongen thuis zijn is er een speciale, extra editie van De Muziekwedstrijd.

Omdat juist nu muziek vrolijk maakt en verbindt. Aan deze extra ronde mogen álle kinderen van 4 tot en met 19 jaar uit Nederland en Vlaanderen meedoen.

Met de extra editie wil De Muziekwedstrijd kinderen en jongeren die thuis zijn, stimuleren om muziek te (gaan) maken en er anderen mee te inspireren. Omdat muziek maken belangrijk is in deze tijd waarin veel van het openbare leven stil ligt, scholen, muziekscholen en conservatoria zijn gesloten en muziekdocenten minder les kunnen geven dan normaal.

Met drie speciale challenges kunnen deelnemers extra creativiteit tonen. Bijvoorbeeld door een bijzondere vorm van online samenspel met vrienden of buurtkinderen te laten zien. Of door een speciale coronacompositie, – spoken word of -rap te maken en in te sturen.

De nieuwe ronde is nu geopend, kinderen en jongeren kunnen tot en met 10 mei een filmpje insturen. Meedoen is eenvoudig: oefen een muziekstuk en upload daarna een filmpje van jezelf of samen met anderen via de site of gratis app. Iedereen die meedoet krijgt persoonlijke feedback van een professionele muziekjury.

Je kunt je bijdrage insturen via de site van De Muziekwedstrijd. Daar vind je ook de app die je kunt gebruiken, en leuke filmpjes van andere kinderen.

De Muziekwedstrijd wordt georganiseerd door het Prinses Christina Concours. Met deze extra en speciale editie van De Muziekwedstrijd wil het Prinses Christina Concours alle kinderen en jongeren in Nederland en Vlaanderen stimuleren om muziek te maken. Omdat het juist nu belangrijk is. Naast De Muziekwedstrijd is het Prinses Christina Concours ook bekend van klassieke concoursen, het jazzconcours en de Classic Express (de enige rijdende concertzaal ter wereld). Zo is het Prinses Christina Concours een toonaangevend podium voor muziekeducatie en talentontwikkeling.

Deel bericht

Laatste nieuws