Menu Sluiten

So What’s Next? 2020 gaat door!

Ook dit najaar keert het succesvolle So What’s Next? festival met een achtste editie terug naar de binnenstad van Eindhoven. Het evenement dat de grenzen verkent van de jazz laat zich ook door het coronavirus niet in een hokje duwen.

So What’s Next? gaat dus door! In een limited edition met jazz in verfrissende formats en verrassende plekken in de stad.

Dit spraakmakende muziekfestival vindt jaarlijks in het eerste weekend van november plaats met een keur acts uit binnen- en buitenland. In het Muziekgebouw – tevens het festivalhart – en op tal van andere locaties in het centrum van de stad, vind je opvallende acts en showcases van aanstormende jazzartiesten met een eigentijds geluid. Crossovers van jazz met hiphop, soul, world, elektronische en klassieke muziek krijgen alle ruimte die ze verdienen. So What’s Next? gaat over de toekomst van de jazz en dat laat het programma ook in 2020 weer zien.

Een divers programma

Op vrijdag de invloedrijke jazz gitarist Kurt Rosenwinkel met zijn trio met daarin o.a. top drummer Greg Hutchinson. Rosenwinkel mag Eric Clapton tot zijn fans rekenen. Ze speelden veelvuldig samen en bij diens komende wereldtour zal Rosenwinkel het voorprogramma verzorgen. Op zaterdag in de Grote Zaal van Muziekgebouw Eindhoven niemand minder dan toetsenist Kamaal Williams, vaandeldrager van de bruisende Londense jazz scene, met crossovers tussen hip-hop, Afrobeat, broken-beat en jazz, met in het voorprogramma het 18-koppige orkestrale-punk-prog-jazz-rock The NYChillharmonic uit Brooklyn. In de Kleine Zaal staan twee getalenteerde Nederlandse zangeressen op het podium. Zowel Nana Adjoa als Gaida zijn gezegend met een warme stem en sterke songs met kleurrijke diepe sounds en grooves.

Gratis acts

De zondag staat in het teken van de nieuwste Europese talenten ontdekken. Tijdens deze showcasedag zijn op verschillende locaties in de binnenstad van Eindhoven gratis acts te zien.

So What’s Next? 2020 vindt plaats op 30, 31 oktober & 1 november 2020 in Muziekgebouw Eindhoven, de Paterskerk en op diverse locaties in het centrum van Eindhoven.

Meer info en tickets vind je op SoWhat’sNext.nl

Deel bericht

Laatste nieuws