Menu Sluiten

So What’s Next? 2018: Zara MacFalane zingt Joni Mitchell

So What’s Next? opent dit jaar op vrijdag 2 november met het project Songs of Joni Mitchell, met onder meer Zara MacFarlane en Ben van Gelder.

Songs Of Joni Mitchell is een ode aan de levende legende die dit jaar 75 jaar wordt, gespeeld door het Noordpool Orkest met speciale gasten Zara McFarlane, Ben van Gelder, Anna Serierse & Jorrit Westerhof. 

Voorts zijn er op die dag optredens van baanbrekende artiesten in Muziekgebouw Eindhoven met onder andere Avishai Cohen, die zich voor zijn persoonlijke en funky project ‘1970’ liet inspireren door de muziek uit zijn jeugd. Behalve bassist is hij leadzanger van deze band.

Het hypnotiserende GoGo Penguin speelt akoestische elektronica en bewijst live waarom het een van de snelst groeiende acts uit de Britse jazzscene is.

Met SFJAZZ Collective haalt So Whats Next? een all-star-formatie naar Eindhoven. Acht topjazzmusici (waaronder Miguel Zénon en David Sánchez) bundelen hun muzikale krachten in één band en spelen met een hedendaagse sound nieuwe arrangementen van het werk van Herbie Hancock, Thelonious Monk, Horace Silver, John Coltrane en Stevie Wonder.

Tijdens So What’s Next? Downtown op zondag 4 november, presenteert het festival nog meer vertegenwoordigers van de levendige Londense jazzscene. Soulzangeres Poppy Ajudha is pas 22 maar heeft net zo’n doorleefd stemgeluid als Amy Winehouse. Supertalent op saxofoon en bandleider Nubya Garcia gebruikt invloeden uit gospel, soul en latin maar ook grime en garage. Jazz beheerst ze tot in de puntjes. 

Over Songs Of Joni Mitchell

Mitchell heeft een omvangrijk oeuvre waarin ze steeds nieuwe wegen verkent. Ze begon haar muziekcarrière met folk en werd wereldberoemd met de evergreens ‘Big Yellow Taxi’, ‘Blue’ en ‘Both Sides Now’. In de jaren zeventig zocht ze nieuw terrein op aan de randen van pop, jazz, fusion en wereldmuziek. Ze werkte toen samen met andere pioniers: Herbie Hancock, Steve Gadd, Jaco Pastorius en Wayne Shorter. Joni Mitchells songteksten zijn als een dagboek dat haar leven becommentarieert. Vaak put ze uit haar persoonlijke leven, maar haar werk schept ook een sociaal geëngageerd tijdsbeeld van de jaren 70 en 80.

Het 42-koppige Noordpool Orkest speelt Mitchells mooiste, voor orkest gearrangeerde songs met als speciale gasten jazzzangeres Zara McFarlane uit Londen, stersaxofonist Ben van Gelder, aanstormend zangeres Anna Serierse en virtuoos gitarist Jorrit Westerhof. Voor al deze jonge muzikanten is Joni Mitchells muziek van grote invloed geweest op hun eigen muzikale ontwikkeling. En dat hoor je in hun interpretaties van haar liedjes. In Eindhoven klinken arrangementen van Vince Mendoza, van Herbie Hancock en nieuwe arrangementen van Martin Fondse en Reinout Douma.

Meer info, over onder meer programma en kaartverkoop, vind je op www.so-whats-next.nl/

Deel bericht

Laatste nieuws