Menu Sluiten

Sharon Jones (60) overleden aan kanker

Soul- en funkzangeres Sharon Jones, die met haar band Dap Kings furore maakte, is gisteren overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Ze verbleef samen met haar bandleden in een ziekenhuis is New York. De zangeres is slechts 60 jaar geworden.

De net als James Brown in Augusta, Georgia geboren Sharon Jones zong, zoals te doen gebruikelijk, in het koor van de kerk, en al snel bleek ze over een groot talent te beschikken. Het duurde evenwel tott 2002 voordat ze haar eerste album uitbracht met de Dap Kings, één van de meest soepele soulbands van de laatste decennia. Met het album Dap Dippin’ With Sharon Jones & The Dap Kings brak ze door naar een groot publiek.

Ook en vooral in Europa was Jones geliefd, in 2010 en in 2014 speelde ze op het North Sea Jazz Festival. 

Sharon Jones was enkele jaren geleden ook erg ziek, maar ze leek er bovenop gekrabbleld. Recentelijk moest ze evenwel een aaantal shows cancelen, omdat de kanker opnieuw zijn kop op had gestoken, ditmaal met fatale afloop. Ze laat zes indrukwekkende albums na. Het laatste, een kerst-album getiteld It’s A Holiday Soul Party, verscheen exact een jaar geleden.  

Deel bericht

Laatste nieuws