Menu Sluiten

Sexy Planet, voor avontuurlijke impro

Drie Amsterdamse cultuurorganisaties slaan de handen ineen om in deze voor de podiumkunsten moeilijke tijd een nieuwe serie te presenteren. Sexy Planet is een initiatief van De Ruimte, Space is the Place en Doek en biedt avontuurlijke, geïmproviseerde muziek. 

Een en ander vindt plaats op diverse locaties, maar heeft als uitvalsbasis Sexyland op de NDSM-werf. Schurende geluiden, weerbarstige ritmes en fascinerend samenspel: de avontuurlijke Amsterdamse muziekscene borrelt en bruist nog ondergrondser dan pre-corona, zo vermoedt de organisatie. ,,De urgentie om mensen te inspireren, samen te creëren en je te verwonderen is groter dan ooit. Nu we verplicht veelal aan huis zijn gekluisterd en buitenshuis de kap voor het gezicht moeten dragen, is geestelijke blikverruiming nogal wenselijk, zo niet noodzakelijk.’’

Imaginaire volksmuziek

Het eerste (reeds uitverkochte) programma van zaterdag 10 oktober richt onder meer zich op Zuid-Amerikaanse muziek met broken cumbia van The Ambush Party, de Mexicaanse zangeres/bassiste Fuensanta Mendez met gitarist Reinier Baas, experimentele blokfluitist Dodó Kis en imaginaire volksmuziek uit de Andes van het nieuwe trio Eric Boeren/Miguel Petruccelli/Frank Rosaly.

Triple bill

Op 23 oktober een triple bill in Sexyland met ’the 21st century von Trapp family’ David Dramm, Anne La Berge-Dramm en Diamanda Dramm (foto), een bezwerende pianosolo van Leo Svirsky en het getalenteerde improvisatietrio Marta Warelis/Ada Rave/Tristan Renfrow.

Nieuwe programma-onderdelen worden spoedig bekend gemaakt, met onder meer Meral Polat Trio, George Dumitriu/Sanem Kalfa/Joachim Badenhorst, Rubatong, Wolter Wierbos en meer.

(Foto: Carmen Schabracq)

Deel bericht

Laatste nieuws