Menu Sluiten

Semi-finales DJC bekend

BvR Flamenco Big Band, Loran Witteveen Quintet, Dominic Marshall Trio en de Frank Windemuller Group treden op 7 mei aan in de halve finales van de Dutch Jazz Competition in het Bimhuis in Amsterdam. 

Een week later is Paradox in Tilburg het décor voor de tweede halve finales, met als deelnemers Wolfgang Maiwald Trio, Trempera!, Alex Koo Quintet en Fullduplexx.

De jury bestaande uit Bart Suer (Dox Records), Reinier Baas (saxofonist en bandleider) en Maarten Hoogenhuis (saxofonist en bandleider ) selecteert vier groepen die doorgaan naar de finale op vrijdag 16 mei in LantarenVenster in Rotterdam.

De presentatie wordt verzorgd door Mijke Loeven, directeur Jazz International Rotterdam en North Sea Round Town.
De inzendingen zijn ‘blindfolded’ beoordeeld, dus uitsluitend op basis van de ingezonden opnames en zonder informatie over de identiteit van de groepen en musici.

De Sena Dutch Jazz Competition heeft als doel talentvolle Nederlandse jazzmuzikanten en groepen de mogelijkheid te bieden om zich te presenteren aan het grote publiek, de pers en de muziekindustrie.

De vorige edities werden gewonnen door Jamesz met Izaline Calister (2000), On the Line (Oene van Geel, Albert Veenendaal en Timucin Sahin)
(2001), Agog (2002), As Guests Quartet (2004), Robinson, Freitag & Caruso (2005), het Fransz von Chossy Trio (2006), The Blazin’Quartet (2008), het Castel/van Damme Quartet (2010) en Kapok (2012).

De Dutch Jazz Competition is een initiatief van het North Sea Jazz Festival, de Nederlandse Toonkunstenaarsbond, de NTR, de NVPI, de Wereldomroep en Buma Cultuur (voorheen Conamus). De Dutch Jazz Competition 2014 wordt mogelijk gemaakt dankzij hoofdsponsor Sena en ondersteuning van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Gemeente Rotterdam.

Meer informatie is te vinden op dutchjazzcompetition.nl

Deel bericht

Laatste nieuws