Menu Sluiten

SEED Ensemble, Phronesis op Mondriaan Jazz Festival 2019

Chris Dave & The Drumhedz, blackwave en SEED Ensemble behoren tot de namen die het tweede weekeinde van oktober neerstrijken in Den Haag, ten behoeve van het Mondriaan Jazz Festival. Phronesis, internationaal van karakter maar gevestigd in Londen, verzorgt op 11 oktober het openingsconcert.

Het Mondriaan Jazz Festival, dat dit jaar voor de derde keer gehouden wordt, ‘bevat relevante artiesten, op het scherpst van de snede, die volop in de spotlights staan of komen.’ Het festival richt de focus op progressieve jazz, hiphop en soul, alsmede hedendaagse Latijns-Amerikaanse jazz.

Voor SEED Ensemble, met een hoofdrol voor componist/arrangeur Cassie Kinoshi, is het het eerste optreden buiten de eigen landsgrenzen met deze band. De band maakt een urgente mix van Afrikaanse en Caribische muziek, urban, dance en Blue Note-invloeden.

Voor Chris Dave & The Drumhedz is het de enige show in Nederland. Chris ‘Daddy’ Dave is een van de meest gevraagde drummers van de afgelopen jaren in de hiphop, gospel, soul en jazz. Hij heeft gewerkt met mensen als Beyoncé, Adele, D’Angelo, Erykah Badu, Anderson .Paak en Robert Glasper en is door Rolling Stone uitgeroepen tot een van de beste drummers van het moment.

Andere acts die op het programma staan zijn Emma-Jean Thackray’s Walrus (UK) The Lesson GK, Camila Meza & The Nectar Orchestra en Fabian Almazan & Alcanza.

In de komende weken wordt het programma gecompleteerd.

Meer info en tickets vind je op mondriaanjazz.nl

Deel bericht

Laatste nieuws