Menu Sluiten

Roberto Fonseca Trio – 22 oktober ‘21

De in Havana geboren pianist Roberto Fonseca vormt al bijna drie decennia de voorhoede van de vernieuwings lichting in de Cubaanse muziek. Op zijn negende album Yesun presenteert hij een breed uitwaaierende en opwindende mix van stijlen, en zorgt daarmee voor een nieuwe revolutie in het genre.

Fonseca steekt meer dan ooit de grens over op zijn nieuwe album, zonder zijn paspoort aan de muziekpolitie te hebben getoond. Fonseca heeft een grote vernieuwingsdrang en dat is terug te vinden in zijn muziek. Verwacht een avond waar de Afro-Cubaanse roots terug gevonden worden met de meest uiteenlopende andere stijlen wat van jazz en klassiek tot rap, funk, reggaeton en elektronica uitloopt. Wereldmuziek in een letterlijke zin.

Al op zijn twintigste trad Fonseca toe tot het befaamde Bueno Vista Social Club, en hij speelde samen met absolute grootheden als Fatoumata Diawara, Ibrahim Maalouf en Omara Portuondo.

Nu het grensverleggende album er is, wil hij het ook ver buiten zijn eigen landsgrenzen laten horen. Ze zijn altijd bezig om nieuwe wegen in te slaan, maar vooral hun eigen sound te creëren en eigen pad te volgen. Dat betekent doorlopend oefenen, componeren, experimenteren, vastberaden om hun bijzondere en gemoderniseerde variant van de Cubaanse muziek aan het publiek te laten horen.

Meer info vind je op de site van Muziekgebouw Eindhoven.

 

 

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »