Menu Sluiten

Rob Mostert & Hammond Friends Sven Figee en Carlo de Wijs: Uniek Hammond-concert in Haarlem

 

Op vrijdag 20 september staat ter ere van de heropening van de Grote zaal een bijzonder concert van Rob Mostert & Hammond Friends gepland in de Philharmonie in Haarlem. 

Voor deze speciale versie van zijn huidige theatershow ‘Go Big Or Go Home’ heeft Rob Mostert zijn Hammondvrienden Sven (Hammond) Figee en Carlo de Wijs uitgenodigd.
Onder strakke begeleiding van de Rob Mostert Hammond Group verandert het theater in een strijdtoneel waar de ultieme Hammondbattle wordt uitgevochten – een unieke strijd die alleen maar winnaars kent.

Rob Mostert is een van de toonaangevende Hammondspelers van Nederland. Onder het motto ‘A bigger band, a bigger sound’ versterkte hij zijn traditionele Hammondjazz trio + zang met een groovy blazers sectie en noemde zijn nieuwe album en ook de nieuwe theatershow ‘Go Big Or Go Home’.
De nu 7-koppige Rob Mostert Hammond Group combineert de traditionele jazz roots met een opwindende mix van soul en sexy funk.
Met zijn virtuose solo’s en weergaloos voetenwerk op de machtige Hammond blijft Rob Mostert respect afdwingen. Daarnaast is weer een speciale rol weggelegd voor zangeres Charlotte Coppola. Samen met bandleden van het eerste uur Tom Klein (gitaar) en Chris ‘Buckshot’ Strik (drums) en de strakke blazerspartijen van Efraim Trujillo (sax), Michael Rðrby (trombone) en Michael Simon (trompet) maakt de Rob Mostert Hammond Group de titel Go Big Or Go Home meer dan waar!

Carlo de Wijs is al jaren een van Europa’s top Hammondorganisten. Carlo speelt met eigen formaties maar ook als solist en is een veelgevraagde gastmuzikant in zowel binnen- als buitenland (Candy Dulfer, Benjamin Herman, Gary Brooker, Rhoda Scott e.a.) en presenteert op Radio6 het Hammond Songbook.

Sven Figee is toetsenist en bandleider van de succesvolle band ‘Sven Hammond Soul’. De band is actief sinds 2006 en maakt r&b, soul- en jazzmuziek. Als solist trad Sven op met onder meer Anouk en Di-rect. Zowel zijn album The Marmalade Sessions uit 2009 als ook The Apple Field (2011) werden genomineerd voor een Edison Jazz Award.

Rob Mostert & Hammond Friends Sven Figee en Carlo de Wijs
vrijdag 20 september, 20.15
Meer informatie: Philharmonie Haarlem (Grote Zaal)

 

Deel bericht

Laatste nieuws