Menu Sluiten

Andere Tijden: Rita Hovink was een erg goede jazzzangeres

Van zangeres Rita Hovink (1944 – 1979) kennen de meeste mensen de klassieker Laat Me Alleen. Dat ze ook een fantastische jazzzangeres was, blijkt uit het vorig jaar verschenen album Love Me Or Leave Me.

Dat is, om kort te gaan, de inhoud van de documentaire Rita Hovink: Laat Me Alleen te zien, die woensdag 29 januari om 22.20 te zien is in de nieuwe serie Andere Tijden.

Rita Hovink is vooral bekend van haar Nederlandstalige hits. Maar vrijwel onbekend is haar carrière als jazzzangeres. Vijftig jaar na dato wordt haar jazzplaat Love Me Or Leave Me opnieuw uitgebracht. Muziekkenners zijn lyrisch over haar zangtalent.

Voor het eerst vertelt Rita’s dochter Milou hoe eenzaam het leven was met een alleenstaande moeder, die altijd op pad was. Rita Hovink overleed in 1979 op 35-jarige leeftijd na een dramatisch leven.

In deze uitzending van Andere Tijden een aantal nieuwe fragmenten van Rita Hovink. Naast haar dochter zijn ook Edwin Rutten, Chiel Montagne en Denise Jannah te zien. En niet te vergeten Frank Jochemsen, de muziekjournalist en labelbaas die Rita Hovink als jazzzangeres herontdekte en haar jazz-elpee opnieuw uitbracht.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »