Menu Sluiten

Red Light Jazz: Michiel Borstlap speelt Herbie Hancock

Michiel Borstlap speelt op zaterdag 8 juni  het programma Memory of Enchantment, dat bestaat uit eigen werk en stukken van Herbie Hancock. Een en ander vindt plaats in het kader van het Red Light Jazz-festival.

Het programma heeft een geschiedenis. In 1996 won Borstlap de BMI/Thelonious Monk Jazz Composers Competition met Memory Of Enchantment, dat op CD werd opgenomen door Herbie Hancock en Wayne Shorter. “Herbie speelde mijn liedje Memory of Enchantment op een moment in mijn carrière dat ik veel naar hem luisterde”, vertelt Borstlap hierover. “Zijn songs Maiden Voyage,The SorcererDolphin Dance en Cantaloupe Island speel ik al mijn hele leven en vormen een grote inspiratiebron voor mij.”

Red Light Jazz 
In het weekend van 7, 8 en 9 juni staat het rosse Amsterdamse centrum in het teken van de zesde editie van Red Light Jazz, waaraan ruim 40 locaties deelnemen. Red Light Jazz is ‘een ode aan de jazzhistorie van de oude binnenstad en een podium voor jong talent. Het festival wil ook een brug slaan tussen oude en nieuwe wallenondernemers en tussen bewoners en ondernemers.

De Waalse Kerk aan de Oudezijds Achterburgwal staat bekend als sfeervol concertpodium in het hartje van de stad. De laatste jaren heeft de programmering een vlucht genomen en worden er jaarlijks zo’n 80, veelal klassieke concerten geprogrammeerd, met een mix van gevestigde namen en jong talent. Daarnaast wordt ook geëxperimenteerd met akoestische popmuziek en andere vormen van muziek(theater).

Meer info is te vinden op redlightjazz.com

(foto: Patrick Bongartz)

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »