Menu Sluiten

Programma uitreiking Buma Boy Edgar Prijs 2018 bekend

Op donderdag 6 december 2018 ontvangt pianist, toetsenist en componist Jasper van ‘t Hof de Buma Boy Edgar Prijs 2018.

Deze belangrijkste Nederlandse prijs voor jazz en geïmproviseerde muziek bestaat uit een plastiek van Jan Wolkers, een geldbedrag van € 12.500 en een door de winnaar zelf samengestelde concertavond in het BIMHUIS.

De feestelijke concertavond weerspiegelt de door de jury zo gewaardeerde kwaliteiten van Jasper van ’t Hof als genre-overstijgend instrumentalist en componist.

Jazzrock
De winnaar heeft bevriende musici van het eerste uur uitgenodigd, die van grote invloed waren op zijn latere spel. Met hen brak hij in de jaren 70 internationaal door met het vernieuwende concept waarin hij elementen uit de jazzrock en wereldmuziek met elkaar vermengde.

Daarnaast deelt hij het podium met musici met wie hij de laatste tien jaar veel heeft opgetreden in Nederland en die hem, tot op vandaag, blijven inspireren tot het schrijven van nieuwe composities.

Philip Catherine
In verschillende combinaties zullen de volgende artiesten op het podium staan: Jasper van ’t Hof (synthesizers en piano), Aldo Romano (drums), Philip Catherine (gitaar), Tony Lakatos (saxofoon), Tineke Postma (alt saxofoon), Ilja Reijngoud (trombone), Paul van Kemenade (alt saxofoon), Dick de Graaf (tenor saxofoon), Pierre Courbois (drums), Stefan Lievestro (contrabas) en Jamie Peet (drums).
 
Buma Boy Edgar Prijs Tournee

Op 6 december worden er maar liefst vier nieuwe composities gepresenteerd. Een nieuw akoestisch arrangement voor piano met vier blazers dat Van ’t Hof speciaal voor deze avond schreef. En drie nieuwe composities voor het recent opgerichte Jasper van ’t Hof trio (Jasper van ’t Hof, Stefan Lievestro en Jamie Peet). Van een aankomende CD worden de stukken Sister Joe, Feel Good en Nebula ten gehore gebracht. Meer van deze nieuwe CD is in 2019 te horen tijdens de Buma Boy Edgar Prijs Tournee van Jasper van ’t Hof.  
 
De presentatie van de avond is in handen van Frank Jochemsen. VPRO Vrije Geluiden zal verslag van de avond doen op NPO Radio 2 Soul & Jazz en op Vrije Geluiden
 
Kaarten zijn te koop bij het Bimhuis, meer info op bumaboyedgarprijs.nl
 

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »