Menu Sluiten

Programma SO WHAT’S NEXT? DOWNTOWN bekend

Ibrahim Maalouf , Laura Mvula, Cory Henry & The Funk Apostles, Jacob Collier en Jameszoo zijn enkele van de grote namen voor So What’s Next van dit jaar.

SO WHAT’S NEXT? duikt dit jaar voor het eerst dieper Eindhoven in en breidt uit met een tweede festivaldag op zondag 6 november 2016. Op deze ‘downtown dag’ worden twintig vernieuwende en relevante acts uit de jazz en beyond geïntroduceerd tijdens showcases op diverse podia in Eindhoven. De selectie van de eerste tien showcases was in handen van een team van scouts uit New York en is zojuist bekend gemaakt. Deel twee van de selectie, goed voor nog eens tien festivalplekken, kwam tot stand via een Open Call. De selectie daaruit wordt maandag 19 september bekend gemaakt.

Op zondag 6 november geeft het festival downtown ruim baan aan talent en experiment. “We zijn steeds op zoek naar jazzartiesten die innovatieve impulsen geven aan de muziek”, legt artistiek manager Frank Veenstra uit. “Een nieuwe generatie artiesten die zich beweegt op het snijvlak van jazz en andere genres en daartussen dynamische verbindingen tot stand brengt. Deze generatie verdient meer kansen om zich te presenteren en ontwikkelen in het Europese live circuit.”

Op zeven locaties in de binnenstad van Eindhoven ontstaat een pop-up festivalterrein en kan de bezoeker ronddwalen en ontdekken. Met behulp van de vooraanstaande New Yorkse scouts Brice Rosenbloom (NYC Winter Jazzfest, Le Poison Rouge), Meghan Stabile (Revive da Live), Danny Melnick (Newport Jazzfestival, Carnegie Hall) en Grammy Award-winnaar en journalist Ashley Kahn werden tien toptalenten geselecteerd, grotendeels afkomstig uit New York, de jazzhoofdstad van de wereld. Op het programma staan:

Theo Croker, Noname, Ben van Gelder Quintet, Kandace Springs, Xenia Rubinos, Brandee Younger, Samuel Blaser Quartet, David Virelles, Jasper Høiby Qualia en in de Catharinakerk de afsluiter Cory Henry.

Deze artiesten spelen op de podia van Muziekgebouw Eindhoven, Meneer Frits, Dynamo, De Kapel, Tuchthuis, Catharinakerk & Stage Music Café. Ze presenteren hun muziek aan een publiek van liefhebbers en jazzprofessionals. Het tijdsschema wordt later bekend gemaakt.

Op zaterdag 5 november staan opvallende, gevestigde en aanstormende jazzartiesten met een eigentijds geluid op alle podia van Muziekgebouw Eindhoven. Jazz is het vertrekpunt maar vaak niet het enige referentiekader. Cross-overs van jazz met hiphop, soul, world, elektronische en klassieke muziek met een mespuntje punkrock krijgen alle ruimte. Op het programma staan: Ibrahim Maalouf ‘Red & Black Light’, Laura Mvula, Cory Henry & The Funk Apostles, Jacob Collier, Colin Stetson, Rudresh Mahanthappa ‘Bird Calls’, Marcus Strickland’s Twi-Life, Makaya McCraven, Jameszoo Quartet en Joris Roelofs ‘Rope Dance’.

Voor kaartverkoop en meer informatie kun je terecht op www.sowhatsnext.nl

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »